Een avondje luidkeels meezingen met oude en nieuwe Nederlandstalige hits, dat is het Mega Piraten Festijn. Op 10 december waren vier deelnemers van de Zonnebloem en hun drie begeleiders van Nuon van de partij in het Gelredome.
19 december 2016
Mega Piraten Festijn Gelredome
Een avondje luidkeels meezingen met oude en nieuwe Nederlandstalige hits, dat is het Mega Piraten Festijn. Op 10 december waren vier deelnemers van de Zonnebloem en hun drie begeleiders van Nuon van de partij in het Gelredome.
Zeg Mega Piraten Festijn en je denkt aan een happening met gouwe ouwe hits, hossen en veel bier. Niet direct een uitje voor mensen in een rolstoel, tenzij je een handje geholpen wordt natuurlijk. De vier deelnemers die via de Zonnebloem op 10 december meegingen naar het Gelredome hebben er in ieder geval volop van genoten, mede dankzij de begeleiding van hun drie Nuon vrijwilligers. Gonnie Heijting, een deelnemer van de Zonnebloem, schreef een verslag.
 
Download de pdf: Verslag Mega Piraten Festijn (807 Kb)
 
Veel bereiken met weinig
Een van die Nuon vrijwilligers was Peter Gooyer, operationeel inkoper bij Nuon. Voor Peter was dit niet het eerste evenement waar hij aan deelnam als begeleider. Al eerder ging hij mee naar een concert van the Golden Earring en was hij bij Sail en Tukkerville. Ook was hij meerdere keren gezinsbegeleider voor de Opkikkerdagen.
 
Wat Peter aanspreekt in het vrijwilligerswerk voor de Nuon Foundation is dat je met betrekkelijk weinig veel bereikt. "Je wereld kan erg klein worden als je in een rolstoel zit" aldus Peter, "door dit soort uitjes kunnen mensen dingen ondernemen die ze niet in hun eentje kunnen doen. Je bijdrage als vrijwilliger is simpel: je bent er, je maakt een praatje, je haalt een drankje. Maar voor de deelnemers betekent het heel veel, het is ontroerend hoe dankbaar mensen vaak zijn. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik dingen zie en doe die niet direct mijn smaak zijn. Het concert van the Golden Earring bijvoorbeeld vond ik een belevenis, daar was ik anders nooit heen gegaan."
 
Meedoen
Peter vindt het jammer dat mensen soms een hoge drempel hebben als het om vrijwilligerswerk gaat. "Misschien is het angst om zelf geraakt te worden. Een ernstige ziekte of beperking zijn nou eenmaal zaken waar niemand graag aan denkt. Maar achter elke ziekte of handicap zit iemand die ook gewoon mee wil doen en plezier wil hebben. Een goed voorbeeld daarvan zijn voor mij altijd de Opkikkerdagen. De laatste keer begeleidde ik een gezin met een kind met nierkanker. Dat jongetje was herstellende en had de dag van zijn leven. Daar doe je het voor." 
 
Samen met de Zonnebloem organiseert de Nuon Foundation zo’n 25 uitjes per jaar. Bij deze uitjes begeleiden NUON-vrijwilligers deelnemers van De Zonnebloem naar bijvoorbeeld een concert, een theatervoorstelling of een pretpark. De uitjes worden betaald door de Nuon Foundation.
Interesse? Kijk op de evenementenkalender en geef je op als vrijwilliger.

 
 
 
 


Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn.